Üveg és elektromos hulladékgyűjtés Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Október 12-én (nem utolsósorban a tavaszi hasonló akció sikerére alapozva, amikor több mint 50 tonna üveg gyűlt össze a kampány során) Csíkszereda Polgármesteri Hivatala az Eco-Csík Kft.-vel és a SLC Kft.-vel közösen üveg és elektromos hulladékgyűjtést szervez.

Az üveg kilójáért 40 banit, az elektromos hulladékért ajándékutalványt, tombolát adnak. A gyűjtés 10:00- 17:00 óra között történik.

A négy gyűjtőpont: a Nagyrét utcában (a cirkusz helyén), a Zsögöd utcában (a kultúrotthonnal szemben), Csíksomlyón (a gyermekotthonnal szemben), valamint a Testvériség sugárúton (a Gyermek sétány bejáratánál).

 

Helyszínek és időpontok

Az ötnapos kampány a községközpontokban kezdődik és Csíkszeredában zárul a következő ütemezés szerint:

október 8., kedd: Csíkcsicsó, Madéfalva, Csíkrákos, Csíkszentmihály

október 9., szerda: Csíkszentkirály, Csíkszentimre, Csíkszentsimon, Tusnád

október 10., csütörtök: Csíkszentlélek, Csíkszentgyörgy, Csíkpálfalva, Lövéte

október 11., péntek: Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Kászonaltíz

október 12., szombat: Csíkszereda (Nagyrét utca, Csíksomlyó, Zsögöd utca, Testvériség sugárút)

Minden helyszínen 10:00 és 17:00 óra között vesszük át a hulladékot. A kifizetés a cég székhelyén történik (Csíkszereda, Akác utca 1. szám) bizonylat alapján, amelynek kitöltéséhez fontos a személyi igazolvány.

Az Eco- Csík pontosít:

Beváltható mindennemű, csomagolóanyagként számon tartott üveghulladék: befőttesüveg, ásványvizes és röviditalos üvegpalack, boros-, sörös-, pezsgős-, szörpös üveg, illetve bébiételes és parfümös üveg.

NEM adható le: ablaküveg, tükör, villanykörte, hőálló üvegtál, szemüveg, neoncső, orvosságos üveg.

Kérjük, az üvegeket mossa át, a zárókupakot pedig távolítsa el róluk. A hulladékot gyűjtse átlátszó műanyag zsákba.

A nagyméretű elektromos hulladékokért (az épen leadott mosógépekért és mosogatógépekért, ruhaszárítókért, légkondicionáló berendezésekért, hűtőszekrényekért, fagyasztókért) 20 lejes ajándékutalványt, a gázkályhákért és a nagyméretű vízmelegítőkért 10 lejes ajándékutalványt, minden egyéb, villanyárammal vagy elemmel működő gépért pedig tombolát kap.

A sorsolásra a gyűjtés napján, 17:30-kor kerül sor. Az elektromoshulladék-gyűjtéssel kapcsolatban a 0741–233257 vagy a 0800–444800 telefonszámon tudhat meg bővebb információkat.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy