Úzvölgye – a jelennek és a jövőnek a Hargita és Bákó megye közötti folyamatos párbeszéden kell alapulnia

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Bákói Ítélőtábla nemrégiben végrehajtott polgári ítéletének az úzvölgyi Nemzetközi Katonatemetőben végzett munkálatokkal kapcsolatban Hargita és Bákó megye képviselői, Hargita megye prefektusa, Bákó megye prefektusa, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csíkszentmárton község és Dormánfalva város polgármestere, valamint a Honvédelmi Minisztérium képviselői június 30-án, pénteken találkoztak azzal a céllal, hogy párbeszéd alakuljon ki az intézmények között a civilizált demonstrációk biztosítása érdekében a kötelességteljesítés közben elesett hősök megemlékezésének helyén.

A jelenlévők a törvények tiszteletben tartására tettek felhívást, és kampányoltak minden olyan megnyilvánulás elkerüléséért, amely sértené a hősök tiszteletét, nemzetiségüktől függetlenül.

A helyi hatóságok támogatják azokat a megnyilvánulásokat, amelyek alkalmával a hősök előtt tisztelegnek, tiszteletben tartva a kötelességük teljesítése közben elesett áldozatokat, ahogyan ezt minden demokratikus nemzet teszi hőseiért.

A jelenlévők közös megegyezésre jutottak, miszerint az Úzvölgyében harcoló összes nemzetnek ki kell jelölni parcellákat, ahol a jövőben megemlékezést tartanak.

  • Hargita Megye Tanácsa- sajtóközlemény

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy