Valószínűleg az első világháborúból maradt kézigránátot hatástalanítottak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A csíkszeredai tűzoltóság tűzszerész különítménye, melynek tagjai: Eduard Ciobotaru helyettes őrmester, Cristi Bortun őrmester és László Ferencz őrmester helyettes, 2017 április 8-án, szombaton egy riasztást követően Tusnádfaluba szállt ki, egy valószínűleg első világháborús kézigránát miatti riasztást követően. A lőszert biztonságos körülmények között elszállították és felrobbantották a szakemberek.
Az év eleje óta a pirotechnikai csapat négy hatástalanítási akcióban vett részt a megye területén. Az előrehaladott korrodáltsági állapot ellenére a fel nem robbant lőszermaradványok még aktívak lehetnek és nem megfelelően kezelve felrobbanhatnak, tragédiát okozva. Hatástalanításuk és megsemmisítésük kizárólag tűzszerész szakemberekre háruló tevékenység, akik rendelkeznek a szükséges felkészültséggel erre a rendkívül veszélyes beavatkozásra.
A nem kívánt események elkerülése érdekében a Hargita megyei készenléti felügyelőség azt tanácsolja a lakosságnak, amennyiben lőszert találnak, azonnal hívják a 112 egységes segélyhívó számot, jelezve a történteket, és a tűzszerészek megérkezéséig biztosítsák a terepet.

Forrás: ISU Hargita, Facebook

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy