Vasúti baleset Hargita megyében. Egy férfi életét vesztette, egy nőt pedig kórházba szállítottak SMURD helikopterrel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Vasúti baleset történt kedd reggel Csíkrákoson. Egy ember meghalt, egy másikat SMURD helikopter szállított kórházba. A Brassó – Gyergyószentmiklós útvonalon közlekedő Regio 4501-es vonat és egy személygépkocsi érintett.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az ütközésnek két áldozata van, egy 33 éves férfi, aki életét vesztette, és egy 27 éves nő, akit stabilizálás után a marosvásárhelyi SMURD helikopter vett át. Mindkét sérült a roncsok közé szorult.

A helyszínen a csíkszeredai katonai tűzoltók avatkoznak be tűzoltóautóval, egy műszaki mentőautóval és SMURD mentőautóval.

A vasúti forgalom le van állítva.

„Az első vizsgálatok során megállapították, hogy Csíkrákoson a Brassó – Gyergyószentmiklós irányába közlekedő Regio vonat elütött egy 33 éves csíkdelnei férfi által vezetett személygépkocsit, amely az útjelző táblával ellátott vasúti átjárón akart átkelni. Az ütközés következtében a sofőr meghalt, az autóban utazó nő pedig testi sérüléseket szenvedett” – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

A kutatás tovább folyik az esemény összes körülményének pontos megállapítása érdekében.

ISU Hargita frissítése:

A vasúti forgalom újraindult, a sérült továbbra is a baleset helyszínén tartózkodik a megyei mentőszolgálat mentőautójában, orvos stabilizálja.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy