Visszaállítják a csinódi hidat, ideiglenesen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A pénteken lezajlott súlyos meteorológiai jelenségek eredményeként az Uz Völgye felé vezető úton lévő csinód hidat elvitte a víz. A károk felmérésére és a helyiekkel való találkozásra érkezett a helyszínre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az intézmény munkatársainak kíséretében, június 23-án. A híd rongálódása következtében egyik oldalról autóval megközelíthetetlenné vált Csinód település. Hétfőn kiadják a munkakezdési parancsot a híd visszaállítására, mondta a helyszínen Borboly Csaba, továbbá a lakosság együttműködését kérte abban, hogy esős időben állítsák meg a rönkszállítást a hídon.

A megyei önkormányzat elnöke a helyiekkel beszélgetve arra a következtetésre jutott, hogy a rönkszállítás gyakran megnehezíti a csinódiak mindennapjait. a híd megrongálódása szintén annak tudható be, hogy gyakran nagyon nehéz farakományok haladnak át a hídon.

Borboly Csaba a helyszínen azt mondta, hogy hétfőn kiadják a munkakezdési parancsot a cégnek a híd újjáépítésére. Ez egy ideiglenes híd lesz, és rövidesen visszajönnek a Csíkszentmártontól az egerszéki eltérőig tartó útszakasz aszfaltozási terveivel, tájékoztatta a lakosságot. Még nincs meg a szükséges összeg az útépítésre, de nem adják fel. Minden hosszú út az első lépéssel kezdődik, fogalmazott, és ez az, hogy induljon el az építkezés. A hidat ideiglenesen megjavítják, az útépítés terveit kiterjesztik a településig.

Borboly Csaba megkérte a helyieket, hogy működjenek együtt az út állapotának megóvása érdekében, amíg azon már lesz aszfalt, illetőleg óvják a már elvégzett munkát.

A megyei tanács elnöke felkérte a közbirtokosságokat és a fakitermelő cégeket, hogy esős időben ne szállítsanak, az úttestet, a sáncot pedig ne használják rakodó felületként, így könnyebbé teszik a az itt élők mindennapjait.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy