Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rossz idő Hargita megyében: havazás, szél és jelentős hórétegképződés- narancssárga figyelmeztetés

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat április 4-én, kedden frissítette rossz időre vonatkozó figyelmeztetését. Megélénkül a szél, a hegyekben hófúvás is lesz.

Április 4-én 10:30 és április 8-án 10:00 óra között kifejezetten hideg lesz az idő, a hőmérsékletek 8…12 fokkal maradnak el a többéves átlagtól.

Az ország északi felében túlnyomórészt havazás formájában hullik csapadék, helyenként és átmenetileg megélénkül a szél, általában 45…55 km/h sebességgel fúj Moldovában, Dobrudzsában, Bánság déli részén és Olténiában, valamint a hegyekben.

Sárga kód: Április 4-én 10:30 és 5-én 14:00 óra között a szél Munténiában, Dobrudzsában és helyileg Olténiában és Moldovában átmenetileg megerősödik, a széllökések sebessége meghaladja az 55…65 km/órát, szűkebb területeken pedig a 70…75 km/órát.

A hegyvidéken, Erdélyben és helyileg Máramarosban túlnyomórészt havazás lesz, átmenetileg hófúvás, és hóréteg képződik.

Megjegyzés: Az ország többi részén helyileg és átmenetileg, mennyiségileg mérsékelt csapadék várható, délen és délkeleten eső, a többi országrészben vegyes csapadék formájában. Nyugaton rövid ideig megélénkül a szél.

Narancssárga kód: Április 4-én 10:30 és 5-én 14:00 óra között Moldva nagy részében, valamint a Déli és Keleti Kárpátok területén, különösen 1400 m feletti magasságban tovább havazik, átmenetileg hóvihar lesz (55…65 km/h feletti széllökések) és egyenletes hóréteg képződik.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Szolgálat frissíti ezt az üzenetet.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.