DNA-ul a ajuns să fie apreciat de mulți corupți din România

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Deși pare aberant ca un om corupt să fie mulțumit că este prins de DNA și condamnat, aflați că sunt mai mulți decât am crede noi în această situație. Unii dintre cei arestați la cererea DNA merg mai departe cu afirmațiile și chiar spun că procurorii le-au salvat viața și familia încarcerându-i.
De unde vine această reacție nefirească la prima vedere ?dna-salveaza-vieti
O parte dintre cei arestați și chiar condamnați făceau parte din sisteme atât de corupte și la un nivel atât de înalt încât aveau convingerea că dacă ar fi vrut să se retragă nu ar fi putut să o facă decât spre un loc de veci. Pe această temă nu vom da exemple, dar avem suspiciuni bine argumentate legate de moartea unor astfel de corupți care scăpaseră de sub controlul „sistemului” din care făceau parte și au decedat În condiții foarte ciudate.
O altă parte dintre cei acuzați de DNA, În special cei care sufereau de boli cronice, spun că dacă nu apărea această cumpănă penală în viața lor ar fi continuat În același stres, lipsă de odihnă, obligații, griji și probleme, ceea ce le-ar fi scurtat viața considerabil. Această categorie de acuzați consideră că odată ce au fost scoși din joc au În sfârșit timp să Își vadă de sănătate, de familie și desigur să plătească penal ce au de plătit după care să cheltuie ce au pus deoparte.
Ultima secțiune de mulțumiți sunt aceia care erau oarecum la începutul carierei infracționale, au reușit să pună ceva deoparte, dar prima vizită la DNA le-a schimbat radical viziunea despre viață constatând că toți complicii lor erau de fapt turnători sau acoperiți. Această categorie este mulțumită că are șanse să scape cu pedepse mici sau cu suspendări ale pedepselor, ceea ce nu s-ar mai fi putut întâmpla dacă instituțiile statului îi luau mai târziu când turnătorii din jurul lor ar fi avut și mai multe de denunțat.
Deși la prima vedere pare aberant ca un corupt să fie mulțumit că este scos din joc de instituțiile statului, dacă stăm să analizăm la rece argumentele lor … chiar au dreptate… ar fi putut păți lucruri mult mai rele decât ce le-a adus DNA-ul pe cap.

Iosub Robert


Sursa: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy