A Gyergyótölgyesi Általános Iskola Napja, I. kiadás

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Első ízben és nagy lelkesedéssel ünnepelték a Gyergyótölgyesi Általános Iskola Napját az iskola tanulói és tanárai.  A június 8-án, csütörtökön lezajlott esemény, amelyre a legkisebbektől a tanerőkig mindenki különlegesen készült, jeles vendégeket gyűjtött össze.

„Eredetileg ötödikén szerettük volna megünnepelni iskolánk napját a Tanítók Napjával egyidejűleg, de mivel ez szabadnap volt, így 8-ra halasztottuk az ünneplést. Ez alkalommal a Botosani-i Vorona Általános Iskolával való 10 éves testvériskolai kapcsolatunkat is megünnepeltük, a testvériskola képviselőivel együtt. Mint minden rendezvényünk alkalmával, most is élvezhettük Marcel Vancu polgármester úr támogatását”, mondta Mihaela Rusu Curcă, a gyergyótölgyesi iskola igazgatója.

Az ünneplési tevékenységekben az iskola minden tanulója részt vett az óvodástól a VIII. osztályosokig, sőt a nagyobb osztályos diákok szüleinek egy része is.

A műsor első részében az iskola rövid bemutatója hangzott el, ezt követte a vendéglátó iskola „Junii Tulgheșului” nevű csoportjának, illetve a Gyergyótölgyesi Kultúrház „Plaiuri Tulgheșene” tánccsoportjának előadása.

A műsor második részeként több versenyre is sor került korcsoportonként. A nagyobbak a nagymama receptje szerint készült süteményekkel vettek részt az „Öko édességek olimpiászán”. A kisebbek erejükhöz mért „Ugróiskola” versenyen mérték össze képességeiket. A versenyek végén minden osztály jutalmat nyert valamelyik kategóriában.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy