Kevesebb lesz idén a bárányhús

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Sok Hargita megyei bárány lesz eladó a katolikus és ortodox húsvét alkalmával, de kevés jószág kerül a csíkszeredai élelmiszerpiacon felállított, a megye egyetlen engedélyezett vágópontjára.

IMG_0154

Idén körülbelül 700 bárányt értékesítenek hasított állapotban a katolikus és ortodox húsvét alkalmával a csíkszeredai élelmiszerpiacon”- nyilatkozta Püsök László, az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársa az informatiahr.ro-nak.

Elmondása szerint eddig három ideiglenes vágópontot engedélyeztek a megyében: Csíkszentmiklóson, Kászonaltízben és Felsősófalván. A vágópontok 7:00- 17:00 órai nyitvatartással működnek, biztosítva van az állategészségügyi felügyelet, a vágási engedélyeket tegnaptól március 31-ig bocsájtják ki a katolikus húsvétra, illetve március 22- április 7 között az ortodox húsvétra.

„A bárányokat vágás előtt és után állatorvos vizsgálja meg, amennyiben megfelelnek az előírásoknak eladásra alkalmas friss hús húsbélyegzővel látják el őket”, mondta dr. Püsök.

A megye északi részén a bárányok szépen fejlődnek, de kevés van belőlük. „Maroshévíz vidékén bárányhús hiány lesz, helyi szinten fogjuk értékesíteni, 23 lejben kilóját”, mondta Costel Bondrea, a Gyergyótölgyesi Állattenyésztők Egyesületének elnöke.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy