Keresztényi jócselekedetre buzdít Borboly Csaba

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Mert jövevény voltam, és ti befogadtatok… (Máté ev. 25,31-46)

Tisztelt Hargita megyeiek!

Június elseje és nyolcadika között több ezer zarándok fog megyénkbe érkezni. A Ferenc pápa látogatására és a pünkösdi búcsúra érkező emberek egy része a közbeeső hetet is megyénkben tervezi tölteni. Ebben az időszakban tartjuk a Hargitai Megyenapokat is, melynek keretében számos kulturális és sportesemény fog zajlani a megye különböző településein. Ezekre is szeretettel várjuk vendégeinket, a zarándokokat is!

Zarándokokat a világ és az ország minden pontjáról várunk, függetlenül attól, hogy milyen nyelvet beszélnek, milyen vallásúak, vagy milyen kultúrát képviselnek. Kérem Önöket, amennyiben lehetőségük van, fogadjanak be zarándokokat erre az időszakra. Ez nem csak nemes cselekedet, de lehetőség arra, hogy életre szóló barátságok alakuljanak ki, kapcsolatok kötődjenek.

Hargita megye legnagyobb kalákája a Ferenc pápa látogatására való felkészülés, a látogatás lebonyolítása, szervezése, a zarándokok megfelelő ellátása, kiszolgálása. Ez most egy jó alkalom lesz arra, hogy ország-világ előtt megmutassuk, hogy mi székelyek nagyszívű vendéglátók, kiváló házigazdák vagyunk.

Felajánlásaikat – elérhetőséggel együtt – jelezhetik a polgármesteri hivatalokban.

Köszönöm együttműködésüket és ne feledjék, hogy jónak lenni jó!

Tisztelettel,

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy