Magyar szekértő a PNL kormányzásról: A kontinens „legrosszabb” kormánya

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Fotó: Hír TV

A magyar kisebbség fenyegetése lehet az új norma Románia belpolitikájában – mondta Pászkán Zsolt, külpolitikai szakértő szerdán reggel az M1 nyilvános hírcsatornán, közli az MTI.

A műsorban Klaus Iohannis román elnök magyarellenes kijelentéséről is szó esett, amely alkalommal a szakértő azt mondta: valószínűleg, mivel ez a második ciklus, és őt nem választják meg újból, Románia elnöke úgy érzi, hogy többé nem kell „kesztyűs kézzel” kezelnie a magyarokat, és igazi érzéseit is kifejezheti velük szemben.

Ugyanakkor idén Romániában mind helyi, mind parlamenti választások lesznek. „Jelenleg úgy tűnik, hogy az egyetlen kormány Európában, amelynek még a járvány idején is sikerült rosszabb teljesítményt elérnie, az Románia kormánya” – mondta a szakértő. Még a kontinens „legrosszabb” kormányának is sikerült stabilizálnia támogatottságát, ám Románia uralkodó pártja, a Nemzeti Liberális Párt 13 százalékkal esett vissza a közvélemény-kutatások során – tette hozzá Pászkán Zsolt.

Ebben az összefüggésben Klaus Iohannis megnyilvánulása rendkívül veszélyes, mivel beszéde és hangvétele fenyegeti a magyar kisebbséget, és úgy tűnik, hogy Romániában ez normává válik – mondta a szakértő.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy