Sárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés szélre, havazásra

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Meteorológiai Hivatal (ANM) ma, február 10-én az ország egész területére érvényes sárga jelzésű időjárási figyelmeztetést adott ki, fokozott szélre, hóviharra, és jégrétegre vonatkozóan, február 11, 12:00 órától – február 12, 12:00 óráig terjedő intervallumra.

Az idő hirtelen lehűl, csütörtökről péntekre virradó éjszaka az ország nyugati, északi, észak-keleti és központi részsén fagy lesz.

Havazni fog a Bánátban, a Körösök vidékén, Erdélyben, Moldvában és a hegyvidéken, majd a havazás eléri Dobrudzsát és Munténia nagy részét. Helyenként jégréteg kialakulására kell számítani.

A szél országszerte felerősödik, fokozva a hidegérzetet, sebessége elérheti az 55… 65, átmenetileg a 70… 80 km/h-t főleg dél-nyugaton, a központi részeken, keleten és dél-keleten. A hegyekben a széllökések sebessége meghaladja a 70… 90, a magas területeken a 100… 120 km/h sebességet. Időszakosan hóvihar, hófúvás keletkezik.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy