Medve járt Tusnádfürdőn. Károk is keletkeztek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei készenléti felügyelőség tegnap este két Ro-Alert üzenetet küldött, hogy medve jelenlétére figyelmeztesse Tusnádfürdő lakosságát.

Az első, 23:00 óra körül küldött üzenetben medve jelenlétéről számoltak be a tusnádfürdői Petrom benzinkútnál. A csendőrség egy csapata és a megyei mentőszolgálat egy csapata ment ki a helyszínre.

Egy óra elteltével érkezett a második üzenet, amely medve jelenlétére figyelmeztette a tusnádfürdőieket a vasútállomás környékén. A terület biztosítására csendőrök és a tusnádfürdői mentőszolgálat vonult ki.

„A helyszínen, ahol a polgármester is jelen volt, megállapítást nyert, hogy a medve élelem után kutatva károkat okozott a környéken található garázsokban. Az állatot nem sikerült megtalálni”, közölte az ISU Hargita szóvivője.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség felhívja a polgárok figyelmét, hogy valahányszor hasonló helyzet áll fent, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot és ne közelítsenek a medvékhez fényképet vagy videót készíteni.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy