Életét vesztette a Gyilkos-csúcsról lezuhanó férfi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Életét vesztette egy 37 éves gyergyószentmiklósi férfi január 28-án, pénteken este, miután lezuhant a Gyilkos-csúcsról. Holttestét a hegyimentők az éjszaka folyamán, több órán át tartó beavatkozás után találták meg.

A Hargita Megye Tanácsa által működtetett Barlangi és Hegyimentő Szolgálatának vezetője, Fekete Örs szombaton az AGERPRES-nek elmondta, hogy a baleset a Gyilkos-csúcsnál található panorámakabin környékén történt, figyelmetlenség és alkoholfogyasztás miatt.

A fiatalember három másik férfi társaságában volt, akik riasztották a hegyimentőket, amikor látták, hogy barátjuk nem tér vissza a panorámakabinba.

„Egy 37 év körüli férfi zuhant a mélybe, a Gyilkos-csúcs környékén, és azonnal meghalt. Egész nap túráztak, utána a panorámakabinba mentek, ahol alkoholt fogyasztottak. Egy adott pillanatban elhagyta a kabint, nem tudni miért, és nem tért vissza. 22:30-kor riasztottak, hogy társuk nem tért vissza. Két gyergyószentmiklósi csapattal mentünk a helyszínre és sajnos lezuhanva találtuk. Nem tudjuk miért ment oda, mit akart csinálni, valószínűleg az alkohol és a figyelmetlenség miatt. (…) Nagyon nehéz eset volt, 10 hegyimentőre volt szükség, hogy felhúzzuk. Majdnem 80 métert zuhant”, nyilatkozta Fekete Örs, akit az Agerpres idézett.

Fekete Örs felhívta a figyelmet az alkoholfogyasztás veszélyeire a hegyen, ami tragikus eseményekhez vezethet.

„Ha nem tartjuk tiszteletben a hegyet ez történik. Sajnos, ha megyünk és alkoholt fogyasztunk, aztán nem vagyunk elég figyelmesek, jönnek a problémák. (…) Megcsúszott, Hó van, jág van, nagyon, nagyon figyelmesnek kell lennünk. Főleg ott, ahol szakadék van. Nem volt figyelmes, ivott (…) Nem is tudom miért ment abba az irányba, nem volt ott semmi keresnivalója. Pont abba az irényba ment, ahol nem volt semmi keresnivalója”, mondta a Hargita megyei hegyimentők vezetője.

Fekete Örs hozzátette, hogy a „hegyet nem lehet bezárni”, vannak jelzések, figyelmeztetések, amelyeket be kell tartani.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy