Hargita Hill Climb Challenge ezen a hétvégén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Ezen a hétvégén rendezik meg a Hargita Hill Climb Challenge autós hegyibajnokságot Csíkszeredában és Hargitafürdőn. A látványos versenyen a romániai pilóták mellett nemzetközi vendégek is részt vesznek. Hargita megyéből négy pilóta is jelen lesz.

A verseny családbarát jellegét idén program- és szolgáltatássorozattal erősítik, a szurkolóknak busz is áll majd rendelkezésre. A versenyek idejére lezárják a Hargitafürdőre vezető megyei utat.

A közelgő hétvége a motoroké lesz: az idén háromnapossá nőtt Hargita Hill Climb Challenge harmadik alkalommal kerül megrendezésre az ACS AT Motorsport SE szervezésében és partnerségben Csíkszereda Városházával. Az esemény az országos bajnokság idei második futama.

„A verseny útvonala szenzációs, nagyra értékeljük a szervezők munkáját. Visszatértek a versenyzők, akik kipróbálták ezt a versenyt, és a családbarát jelleg megerősödése is elismerésre méltó: remek hétvége lesz mind a szurkolóknak, mind a családi szórakozásra vágyóknak” – mondta Korodi Attila polgármester a mai sajtótájékoztatón.

A versenyhétvégét László Róbert szervezési igazgató mutatta be részletesen. Pénteken a Szabadság téren kerül sor az autók látványos műszaki ellenőrzésére, 19 órától pedig a pilótákat mutatják be.

Szombaton az edzések és a futamok 9:00 és 13:00, valamint 15:00 és 19:00 között, vasárnap pedig 9:00 és 11:30, valamint 13:30 és 17:00 között lesznek. Emiatt a 138A megyei utat szombaton 8:30-tól 13:00-ig és 14:30-tól 19:00-ig, vasárnap pedig 8:30-tól 11:30-ig, valamint 13:00 és 17:30 között lezárják.

A helyi autósok, akiket bátoríthatnak a szurkolók: Szabó Botond, Fazakas Erik Zsolt, Popovici Loránd és Jakab Attila. A Fan Bus idén is a szurkolók rendelkezésére áll: a hargitafürdői Tolvajos tető szurkolóknak fenntartott helyekre szállítja az érdeklődőket. Ott szakszerű rally szimulátoroktól a játékelemekig változatos szórakozási lehetőségek lesznek kicsiknek és nagyoknak.

A díjazás vasárnap, 18:30-kor kezdődik a Szabadság téren, a leggyorsabb pilóta pedig a King of the Hill címet és 500 eurót nyer. A leggyorsabb junior pilóta a Ritner Béla Junior Flat Out Trophy-t kapja, a legjobb eredményt elért veterán versenyző pedig az új díjat, a Dietrich Árpád Fastest History Trófeát kapja. A legjobb női pilóta különdíjban részesül.

A Fun Bus részletes menetrendje és egyéb fontos információk a https://harghitachallenge.com/ címen találhatók.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy