Jövedelemadó-igazolás, pénzügyi bizonyítvány, adóigazolás beszerezhető a Virtuális Privát Tér (SPV) szolgáltatáson keresztül

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Brassói Regionális Pénzügyi Igazgatóság emlékezteti az adófizetőket, hogy az Országos Adóhivatallal való kapcsolatukban ingyenesen elérhetővé tett elektronikus szolgáltatáson, a Virtuális Privát Téren (SPV), egy biztonságos kommunikációs csatornán keresztül közvetlenül hozzájuthatnak olyan dokumentumokhoz, mint például: jövedelemigazolás, pénzügyi bizonyítvány, adóigazolás és mások.

Az adóügyi dokumentumokat az SPV szolgáltatáson keresztül, a Solicitări/ Eliberare documente (Kérelmek/ Dokumentumok kiadása) menüpontban lehet igényelni.

A magánszemélyek (munkavállalók) a virtuális magánterületen keresztül ellenőrizhetik azt is, hogy a munkáltatók hogyan vallják be a társadalombiztosítási járulékokat, ha belépnek a virtuális magántér Solicitări/Informaţii (Kérelmek/Információk) szakaszába, és a dokumentumtípusnál kiválasztják a D112Contrib-et. A kérelmek benyújtását követően a kért dokumentumok a VPS Mesaje/Üzenetek szekciójában PDF formátumban, a Pénzügyminisztérium minősített digitális elektronikus aláírásával ellátva érkeznek meg, és a dokumentum letöltése oszlopban a PDF megnyitásával nyithatók meg.

Fontos: Ha egy közintézménynek vagy hatóságnak egy természetes vagy jogi személytől érkező megkereséssel kell foglalkoznia, és a megkeresés kezeléséhez a külön jogszabály az érintett személy adóügyi helyzetére vonatkozó adóigazolás, jövedelemigazolás vagy egyéb dokumentum bemutatását írja elő, a közintézmény vagy hatóság köteles a szóban forgó adóigazolást, jövedelemigazolást vagy dokumentumot az ANAF által biztosított PatrimVen számítógépes rendszer segítségével bekérni. Ebben az esetben a természetes vagy jogi személy NEM köteles az igazolást, nyilatkozatot vagy dokumentumot benyújtani. (Jogalap – az adóeljárási törvénykönyvről szóló, módosított 207/2015. sz. törvény 69. cikke – A hatóságok, közintézmények vagy közérdekű intézmények közötti együttműködés).

Javasoljuk az adófizetőknek, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a virtuális magántérbe (SPV) való regisztrációhoz, amely lehetővé teszi számukra, hogy a hét bármelyik napján és időpontjában beszerezzék az adóügyi dokumentumokat, a bevallásokat, pénzügyi kimutatásokat, elkerüljék az utazást és a pultnál való zsúfoltságot, és gyors visszajelzést kapjanak az összes dokumentum benyújtásának és továbbításának érvényességéről.

Kommunikációs, Közkapcsolati és Mass Media Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy