Hargita Megye Tanácsa a felmelegedő időjárás miatt ideiglenesen felfüggeszti a különleges szállítási engedélyek érvényességét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A jelenlegi időjárási körülményekre való tekintettel, a Hargita Megye Tanácsának igazgatása alá tartozó megyei utak védelme érdekében úgy döntöttek, hogy idén február 12-ig felfüggesztik a különleges szállítási engedélyek (AST) érvényességét.

A jogszabályi rendelkezések értelmében a közútkezelőnek joga van felfüggeszteni a 3,5 tonnát, illetve 12 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművek közlekedésére vonatkozó valamennyi különleges engedély érvényességét, kivéve a kizárólag személyszállításra szánt gépjárműveket.

A különleges szállítási engedélyek birtokosainak tudniuk kell, hogy az engedély érvényességi ideje automatikusan meghosszabbodik a felfüggesztés időtartamával.

A különleges szállítási engedélyekről további információk a https://hargitamegye.ro/specialis-szallitasi-engedely-ast/ oldalon találhatók.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy