Nevelés és tudatosítás a fiatalok körében a kábítószerfogyasztás elleni küzdelem jelszava alatt Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folyó év február 8-án a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Bűnözéselemzési és Megelőzési Osztályának rendőrei a pszichoaktív szerek használatával kapcsolatos felvilágosító és megelőző tevékenységet végeztek csíkszeredai diákok körében.

Az akció alkalmával az egyik oktatási intézmény XI. osztályos tanulói közül mintegy 70 diák vett részt a kábítószer-fogyasztással járó kockázatokról és azok fizikai és mentális egészségre gyakorolt káros hatásairól szóló tájékoztatókon.

A rendőrök az alkohol- és kábítószer-fogyasztás jogi következményeire is felhívták a figyelmet a gépjárművezetéssel összefüggésben, valamint a közlekedésbiztonságot fenyegető kockázatokra.

A „Légy HŐS az életedben, ne pedig ÁLDOZAT” című workshopra jellemző interaktív és konstruktív légkörben a diákokat arra ösztönözték, hogy fejtsék ki gondolataikat és hozzanak létre pozitív üzeneteket mások számára. Ezek az üzenetek az egészséges életmódot, a hasznos környezet megválasztását és a családdal való szoros kapcsolat fenntartását népszerűsítik.

A Bűnügyi elemző és megelőző osztály rendőreinek tevékenységei a fiatalok védelmét és felvilágosítását célozzák a pszichoaktív anyagok használatával kapcsolatos veszélyekkel szemben.

  • informéció és fotók: Hargita megyei rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy