Ingyenes autósiskola Hargita megyei fiataloknak! Kik a kedvezményezettek?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Kiválasztották a Jogosítvány a jövőhöz IX. pályázati kiírásának 35 fiatal győztesét, akik a B, C/CE és D/DE kategóriájú autósiskolák finanszírozásában részesülnek;
  • A MOL Románia által nyújtott támogatás fedezi az autósiskola költségeit és a kapcsolódó kiadásokat;
  • A program előző nyolc kiadásában 337 fiatal részesült anyagi támogatásban az autósiskola elvégzéséhez.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdeti a 2023. november végén induló Jogosítvány a jövőhöz program 9. pályázati kiírásának eredményét. A 381 benyújtott pályázat értékelését követően 35 hátrányos helyzetű fiatal került kiválasztásra, akik összesen 140 000 lejes támogatást nyertek az autósiskola és a kapcsolódó költségek fedezésére. A program elindítása óta eltelt kilenc év alatt 372 fiatal részesült anyagi támogatásban az autósiskola elvégzéséhez.

Az érdeklődőknek két hónap állt rendelkezésükre a jelentkezéshez, 2023. november 24. és 2024. január 24. között, és összesen 381 pályázatot nyújtottak be, ami rekordszám az eddigi kilenc kiadás során. A támogatásra 39 megyéből és a fővárosból jelentkeztek. A 381 benyújtott pályázatból 319 pályázatot nyújtottak be B, BE és adaptált B kategóriájú vezetői engedélyek finanszírozására, 51-et C és CE kategóriájúakra, 7-et D és DE kategóriájúakra, 3-at mezőgazdasági vontatókra és egy pályázatot villamosra.

„A hátrányos helyzetű fiataloknak nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőpiacra való belépéskor, és a korlátozott anyagi lehetőségek megakadályozhatják őket abban, hogy a jobb pozíciókhoz hasznos képesítést szerezzenek. A Jogosítvány a jövőért programon keresztül támogatjuk a nehéz körülmények között élő fiatalokat azzal, hogy bármilyen kategóriájú vezetői engedély megszerzéséhez szükséges anyagi forrásokat biztosítunk számukra. Ily módon konkrét támogatást nyújtunk nekik, és megkönnyítjük számukra egy olyan egyszerű és hatékony eszközhöz való hozzáférést, amely segít nekik olyan képesítés megszerzésében, amellyel hatékonyabban versenyezhetnek a piacon elérhető állásokért. A Jogosítvány a jövőért a MOL Románia egyik hagyományos programja, amellyel a közösségekben élő embereket támogatjuk, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a hatásos programokba való befektetés mellett” – mondta Mozga Gábor, a MOL Románia vezérigazgatója.

A Közösségért Alapítvány közzétette a Jogosítvány a jövőért program idei kiadásának nyertes projektjeinek listáját, amely ITT tekinthető meg.

A Jogosítvány a jövőért A Közösségért Alapítvány által szervezett negyedik hosszú távú program, amely a MOL Románia társadalmi felelősségvállalási stratégiájának része, és célja a helyi közösségek fejlődésének támogatása. A jogosítvány valódi segítséget jelent a korlátozott anyagi lehetőségekkel rendelkező fiatalok számára a munkaerőpiacra való bejutásban vagy a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben, a munkához jutásban.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy