ISU Hargita: Az utóbbi 72 órában a tűzoltók által teljesített küldetések mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Augusztus utolsó hétvégéjén a Hargita megyei tűzoltók a polgároktól érkező 25 kérésnek tettek eleget, amelyek elsősegélynyújtási intézkedéseket és a közösségek támogatására végzett műveleteket jelentettek.

Pénteken, szombaton és vasárnap a SMURD személyzete 21 embernek nyújtott orvosi segítséget, optimálisan reagálva a polgároktól kapott támogatási kérésekre.

Ugyanakkor, a közösségek támogatására végrehajtott küldetéseket követően kollégáink erőfeszítései hozzájárultak 3 kiskorú, 11 és 13 év közötti gyermek evakuálásához/mentéséhez, akik Székelyudvarhelyen egy tömbház liftjében rekedtek, valamint a különböző vészhelyzetek kezeléséhez, amelyek veszélyeztethetik embertársaik életét és vagyonát, a tűzmegelőzési és tűzoltási intézkedések biztosításával 4 közúti baleset helyszínén, amelyek Gyergyóhodos településen, Parajdon a DN 13B és DN 13A úton, valamint a DN 13A úton Szejke területén történtek.

A csíkszeredai katonai tűzoltók az FK Csikszereda és a Ceahlăul Piatra-Neamț közötti Liga II-es labdarúgó-mérkőzésen is speciális tűzmegelőzési és tűzoltási intézkedéseket végeztek.

Ugyanakkor 6 RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Tusnádfürdőn, Madéfalván és Szépvízen.

A vészhelyzet előtt, alatt és után alkalmazandó magatartási intézkedésekről tájékozódjon a hivatalos információs forrásokból. Látogasson el a https://fiipregatit.ro országos vészhelyzeti készültségi platformra és a DSU mobilalkalmazásra, amely ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play-ből. 

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy