A rendőrség ROADPOL akciója – a közlekedésbiztonság javítása Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. szeptember 16. és 22. között a ROADPOL – Safety Days kampány keretében a Hargita megyei közlekedésrendészet munkatársai a közúti balesetek megelőzését és a biztonságosabb közúti közlekedés biztosítását célzó tevékenységeket végeznek, valamint a közlekedési szabályok be nem tartásának veszélyeire való figyelemfelhívást minden közlekedő körében.

A projekt az Európai Bizottság támogatásával valósul meg, és célja, hogy a közúti balesetek csökkentésére és a közutak biztonságának javítására összpontosítson.

Így a Hargita Megyei Közúti Szolgálat tisztjei a megyei jogú városi és a városi rendőrségek közúti struktúráinak tisztjeivel együtt folytatták a közúti balesetek fő okainak megelőzésére és leküzdésére irányuló tevékenységüket.

E tevékenységek során a rendőrök a volánnál agresszívan viselkedő, az alkohol vagy pszichoaktív szerek fogyasztását választó, ezáltal a többi közlekedő biztonságát veszélyeztető járművezetők felderítésére és megbüntetésére összpontosítottak.

A rendőrök emlékeztetnek a büntetések alkalmazásának módjában bekövetkezett változásokra a közúti közlekedők halálát okozó balesetek esetén, ha a felelős vezető alkohol, kábítószer hatása alatt vagy engedély nélkül vezetett, amely esetben a bíróság által kiszabandó büntetés végrehajtandó.

Ugyanakkor emlékeztetünk a 2024. június 28-i 84. számú sürgősségi rendelettel és a 2024. július 11-i 97. számú sürgősségi rendelettel elfogadott módosításokra is.

2024. szeptember 18-ának különleges célja volt, hogy egy olyan nap legyen, amelyen nem halnak meg emberek közúti balesetben, és e cél eléréséhez szükséges, hogy minden járművezető, kerékpáros, motorkerékpáros, motoros, gyalogos és a közutakat használó személy felelősségteljes legyen és betartsa a közlekedési szabályokat.

Az elmúlt 24 órában Hargita megye közútjain a közrendvédelmi struktúrákkal együtt a közlekedési rendőrök 108 közlekedési bírságot szabtak ki a közlekedési szabályok megszegése miatt, összesen mintegy 46 000 lej értékben, 4 vezetői engedélyt vontak be és 5 forgalmi engedélyt vontak be.

Együtt biztonságosabbá tehetjük az utakat mindenki számára!

  • a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság által közölt információ

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy