Hargita megye egyre süllyed a szegénységbe a politikai diktatúra miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Amióta egy maroknyi politikus, aki azt állítja, hogy a Hargita megyei magyarok érdekeit képviseli, átvette az irányítást minden felett, ami ebben a megyében történik, a dolgok egyre rosszabbra fordulnak. Bárki megnézheti a közbeszerzési rendszert, és összehasonlításképpen láthatja, hogy a Hargita megyei önkormányzatok az ország legszegényebbjei közé tartoznak. Ez nem a Hargita elleni diszkriminációnak köszönhető, hanem annak, hogy az itteni önkormányzatok többsége még a töredékéhez sem jut hozzá azoknak az európai alapokból finanszírozott projekteknek, amelyekhez az ország más hasonló önkormányzatai hozzáférnek.

Miért nem pályáznak Hargita megye önkormányzatai, és miért nem vonzanak európai forrásokat, amelyeket a kormány szinte kötelez? Nagyon egyszerű. Hargita megye önkormányzatai tele vannak a kompetenciától eltérő szempontok alapján alkalmazott köztisztviselőkkel, így nincs senki, aki képes lenne megírni a pályázatokat és foglalkozni a benyújtásukkal. A Bukarestből készen kapott projektekre általában szakosodott cégeket szerződtetnek, de a többire az önkormányzatoknak nincs szakképzett személyzete, hogy ilyen kezdeményezéseket kezeljenek. Így több tízmillió euró megy el Hargita megye mellett, amely ahelyett, hogy az európai alapokból részesülne, Magyarországról származó néhány morzsára szorul.

Ki tudja, lehet, hogy nem csak hozzá nem értésről van szó, hanem egy olyan stratégiáról, amely Hargita megyét szegénységben tartja, hogy az emberek hálásak legyenek minden budapesti támogatásért, és így választási fogságban tartsák őket. Mi azonban szeretnénk hinni, hogy ez inkompetencia, és nem szándékos ártó szándék.

I.R.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy