Romániai iskolaprogram: több mint 32.000 Hargita megyei gyermek kap ingyen pékárut, tejterméket és gyümölcsöt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A pékáruk és tejtermékek szállítására vonatkozó szerződéseket már aláírták, a gyümölcsökre vonatkozó szerződések aláírása folyamatban van

Több mint 32 ezer Hargita megyei gyermek részesül a romániai iskolaprogram keretében ingyenesen kínált termékekből, amelynek 2023-2029-es időszakra vonatkozó költségvetését a 2024. augusztus 21-i 1.032-es számú határozattal hagyták jóvá.

Hargita Megye Tanácsa az évek során számos lépést tett annak érdekében, hogy ez a program a lehető leghatékonyabban működjön. Ebben a tekintetben jelentős előrelépés történt, a beszállítók túlnyomó többsége már helyi, így a gyermekek friss termékekkel vannak ellátva, ami egyben a megyei vállalkozások munkahelyeinek biztosítását is elősegíti. Ezen kívül a 32 iskola közül, amelyek az Országos Egészséges Étkezés Programban részesülnek, 30 iskola a felhívást követően a Romániai Iskolaprogram termékeiből is kap termékeket.

„Sok olyan család van a létminimum határán, akiknek a tej és a kifli igazi támaszt jelent.  Nagyon fontos, hogy a gyerekek érdekeit helyezzük előtérbe, és örülök, hogy az iskolák mindkét program megvalósítása mellett döntöttek” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita megyében a tej-, kifli- és gyümölcstermékek ellátása a megye három területén – Csík, Udvarhely és Gyergyó – megfelelő tételekre oszlik.

A pékáruk szállítására, amely várhatóan október 1-jén kezdődik, a következő gazdasági szereplőkkel kötöttek keretmegállapodásokat: a Csíkszék területén : Harmopan SA – Agrosemcu SRL, Udvarhelyszék esetében: Harmopan SA – Agrosemcu SRL, és Gyergyószékre: Fagul Impex SRL.

A tejtermékeket a Gordon Prod Kft. szállítja a megye mindhárom területére, a szállítások a múlt héten kezdődtek meg.

A gyümölcsöt a Best Achiziții Srl-Agromat Batos Srl vegyesvállalat szállítja mindhárom területre, a szállítási szerződések aláírása folyamatban van.

„A termékek szállításának nincs jogi vagy pénzügyi akadálya. Eddig Hargita Megye Tanácsa részéről sem merültek fel ilyenek. Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a gyermekek érdekeit helyezzük előtérbe. Arra kérem a szülőket, hogy ha bármilyen problémát észlelnek a termékek minőségével kapcsolatban, jelezzék ezt nekünk a [email protected]  e-mail címen” – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

  • Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája által közölt információ

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy