50 éves a csíkszeredai sörgyár

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A csíkszeredai sörfőzde, amely 2003 óta a HEINEKEN Románia tulajdonában van, 1974-es megnyitása óta az 50. évfordulóját ünnepli. Ez alatt az 50 év alatt a sörfőzde közel 13-szorosára növelte termelési kapacitását, 225.000 Hl/évről  2.900.000 Hl/évre 2024-ben. A HEINEKEN Románia beruházásai a csíkszeredai sörgyárban az elmúlt 5 évben összesen 24,3 millió eurót tettek ki.

Jelenleg a HEINEKEN Románia csíkszeredában gyártja és palackozza a legtöbb helyi és nemzetközi sörmárkát (Heineken®, Heineken® Silver, Desperados®, Birra Moretti®, Birra Moretti® 0.0, Birra Moretti® Sale di Mare, Ciuc Premium®, Ciuc Radler® Lemon 0. 0, Ciuc Radler® Zmeura 0.0, Neumarkt®, Golden Brau®, Bucegi®, Harghita®). 2023-ban ugyanakkor Csíkszeredában megkezdődött a Strongbow® almabor gyártása, és ma a gyár a márka mind az 5 változatát palackozza. A csíkszeredai HEINEKEN gyár 6 palackozósorral rendelkezik, PET, palack, hordó és kompakt blade típusú adagológépek számára.

A vállalat legutóbbi beruházásai a csíkszeredai üzemben a termelési kapacitás növelését célzó új termelési és palackozási technológiák bevezetésére, valamint a Strongbow® almaborgyártás bevezetésére összpontosítottak. Így 2023-ban egy korszerű, nem visszaváltható palackok palackozására szolgáló sort és egy új épületet adtak át a gyáron belül, összesen 11 millió eurós beruházással. Az új palackozósor gyorsabb töltőrendszert alkalmaz, 37 000 palack/óra kapacitással, és az innovatív „Dynafill” technológiát használja, ezzel a csíkszeredai üzem az első HEINEKEN gyár a világon, amely ezt a technológiát alkalmazza.

„A csíkszeredai 50 éves megszakítás nélküli tevékenység fontos, büszke pillanat: szenvedélyes csapatunknak, a helyi sörfőző hagyományt ápoló Hargita megye közösségének. Ugyanakkor fontos pillanat számunkra, a HEINEKEN Románia számára is, amely ismét megerősíti elkötelezettségünket a szilárd és hatásos helyi jelenlét kiépítése iránt. Az elkövetkező évekre ambiciózus terveink vannak a fenntartható fejlődésre vonatkozóan, többek között a csíkszeredai üzemet érintő beruházásokkal.” – mondta Thibaut Boidin, a HEINEKEN Románia ügyvezető igazgatója.

A csíkszeredai gyárban mintegy 280 ember dolgozik a termelésben és a logisztikában, és az alkalmazottak közül 30-an több mint 30 éves tapasztalattal rendelkeznek a gyárban. A vállalat részt vesz a munkavállalók új generációinak képzésében, és Hargita és Maros megye helyi közigazgatásával, más magánvállalatokkal és oktatási intézményekkel együtt egy olyan konzorcium tagja, amelynek célja a duális szakképzés és a munkaerőpiac aktuális igényeihez való alkalmazkodás támogatása.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy