ISU Hargita: Szeptember 27-29 között kezelt helyzetek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt 72 órában a Hargita megyei tűzoltók 35, a lakosságtól érkezett kérésre reagáltak, amelyek elsősegélynyújtási, tűzoltási és közösségvédelmi műveletekből álltak.

Ez idő alatt a SMURD személyzete 32 elsősegélynyújtási bevetést hajtott végre. Ennek eredményeként 4 gyermek és 28 felnőtt részesült egészségügyi ellátásban.

Szintén ezen a hétvégén a csíkszeredai katonai és a csíkszentsimoni önkéntes tűzoltók egy csíkszentsimoni ház udvarán lévő kemencében keletkezett tűz lokalizálása és eloltása érdekében intézkedtek, amely egy olyan kémény miatt keletkezett, amely nem volt hőszigetelve az éghető anyagoktól, így megakadályozták a lángok átterjedését a szomszédságra, és az anyagi kárt a tetőn keletkezett mintegy 4 négyzetméterre korlátozták.

Az ilyen típusú bevetésekkel párhuzamosan a tűzoltók erőfeszítései közösségekre és azok vagyonára is összpontosultak, ahol a tűzoltók 2 helyzetet kezeltek egy túlsúlyos személy szállítása érdekében Székelyudvarhelyen, valamint a tüzek megelőzése és oltása érdekében, egy közúti balesetet követően a DE 578-as úton, Csíkcsicsó településen.

Ugyancsak a fenti időszakban 8 RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak medve jelenléte miatt Maroshévíz, Csíkpálfalva és Hágótő településeken, valamint két figyelmeztetést vízügyi témában.

Mivel Hargita megye sárga kód hatálya alá tartozik, aktiválták a munkacsoportot és a beavatkozások koordinálásával és irányításával foglalkozó megyei központot, amelyekben az árvízi veszélyhelyzetek kezelésében érintett intézmények képviselői is részt vesznek.

A hidrometeorológiai jelenségek alakulását folyamatosan figyelemmel kísérik, mind az ISU Hargita operatív központja, mind a helyszínen a Vészhelyzeti Önkéntes Szolgálatok. A megye valamennyi alegységének katonai tűzoltóságai készen állnak arra, hogy a lehető leghamarabb beavatkozzanak a polgárok megsegítésére.

Tekintettel a kiadott hidrometeorológiai figyelmeztetésekre, javasoljuk a polgároknak a megelőző magatartást, hogy elkerüljék az életüket és vagyonukat veszélyeztető helyzeteket.

Tudja meg, hogyan reagáljon szükség esetén, és legyen felkészülve minden vészhelyzetre! További információkat kaphat a viselkedésről a https://fiipregatit.ro oldalon elérhető országos vészhelyzeti felkészültségi platformon.

A DSU mobilalkalmazás is ingyenesen letölthető az AppStore-ból vagy a Google Play-ből, és rendkívül hasznos információkat nyújt annak érdekében, hogy mindig felkészült legyen.

Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy