Fokozott figyelemmel vezessenek kedvezőtlen időjárás esetén!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tekintettel az időjárási előrejelzésre, amely az elkövetkező napokra esőzéseket és zivatarokat jósol, a Román Rendőrség felhívja a járművezetők és a gyalogosok figyelmét, hogy a súlyos közúti eseményekbe való belekeveredés kockázatának csökkentése érdekében a közlekedésben megelőző magatartást kell tanúsítaniuk.

Javasoljuk, hogy a járművezetők saját és a többi közlekedő biztonsága érdekében is tanúsítsanak megelőző magatartást.

Ne kapják el hirtelen a kormányt és ne fékezzenek hirtelen, és használják a motorféket, különösen a csúszós útszakaszokon, és tartsanak biztonságos távolságot az előttük haladó járművektől.

Használják a tompított fényszórókat, függetlenül attól, hogy milyen útkategórián haladnak, vagy milyen távolságra, különösen rossz látási viszonyok között.

Győződjön meg arról, hogy az ablaktörlők megfelelően működnek, és használja helyesen a ventilációs/klímaberendezést!

Ne vezessen, ha alkoholt fogyasztott, vagy ha nagyon fáradt! A fáradt vezetés ugyanolyan káros, mint az ittas vezetés. Ilyen körülmények között jelentősen megnő a vezetés közbeni elalvás vagy a késleltetett reakciók kockázata extrém helyzetekben.

Sűrű forgalomban ideiglenes forgalmi dugók alakulhatnak ki. Maradjon nyugodt, legyen udvarias, és ne zárja el a kereszteződéseket.

Ne parkoljon fák, romos épületek közelében vagy villanyvezetékek alatt!

A gyalogosok csak a járdán közlekedjenek, az úttesten csak a kijelölt gyalogátkelőhelyeken, a zöld jelzőlámpánál menjenek át, és csak akkor, ha biztosak abban, hogy az átkelési szándékukat a járművezetők észrevették.

Minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat és a közlekedés biztonságáért dolgozó rendőrök utasításait!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy