Hargita megyei rendőrök az erőszakmentesség nemzetközi napján: „A hallgatás még mindig erőszak. A te hangod a megoldás” – nevelő üzenetek diákoknak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Válaszd az ERŐSZAKMENTESSÉGET!

Ma, 2024. október 2-án, az Erőszakmentesség Nemzetközi Napján, az országos és helyi kampány keretében is „A hallgatás még mindig erőszak. A te hangod a megoldás” címmel az Iskolabiztonsági Hivatal rendőrei találkoztak egy csíkszeredai iskola diákjaival.

A megelőző-informatív tevékenység részeként a rendőrök tájékoztatták a fiatalokat arról, hogy mit jelent az erőszak, milyen formái lehetnek, hogyan lehet a párbeszéd és a kölcsönös tolerancia révén megelőzni a konfliktusokat, és milyen következményei lehetnek az erőszakos viselkedésnek.

Arra is ösztönözték őket, hogy álljanak ki, és tájékoztassák a felnőtteket, ha erőszakról vagy kábítószer-fogyasztásról szereznek tudomást, vagy hívják a megadott 119-es telefonszámot.

A tanulók nyitottan fogadták a rendőrség üzeneteit, és aktívan részt vettek a beszélgetésekben, kérdéseket tettek fel, és elmondták saját véleményüket az iskolai erőszakról, valamint arról, hogy szerintük hogyan lehet az ilyen viselkedést visszaszorítani.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy