„HAGYOMÁNY – HÍD A GENERÁCIÓK KÖZÖTT” kulturális projekt, 9. kiadás

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az „O.C.. Tăslăuanu” Elméleti Líceum Szülői Egyesülete (APLTOCT) idén is részesül Hargita Megye Tanácsának támogatásában, a népviseletek és hagyományos viseletek vissza nem térítendő támogatására irányuló különprogram keretében a 2024-es évre, és így meghirdeti a »Hagyomány – Híd a generációk között« kulturális projekt kilencedik kiadását.

 

A rendezvényre elkülönített költségvetésből a szervezők pontosítják, hogy nyolc hagyományos román felnőtteknek szánt, kézzel varrott inget vásároltak, három férfinak és öt nőnek, amelyeket 2024. október 14-én, a nagy keresztény ünnep, a Szent Parascheva alkalmából mutatnak be a „Mihai Eminescu” Gimnázium ideiglenes székhelyén, az internátus épületében szervezett kulturális rendezvényen.

„A megvásárolt tárgyakat a kulturális-művészeti program során mutatják be, amely magában foglalja népdalok tolmácsolását, iskolai és egyéni kórusegyüttesek előadását, egy olyan eseményt, amelyen mind a tanárok, mind a diákok viselni fogják az évek során megszerzett, illetve személyes gyűjteményükből származó viseleteket és népi ingeket” – mondta az igazgatóhelyettes Maria-Cristina Mureșan, a projekt koordinátora.

A „Hagyomány – Híd a generációk között iskolánk szívügye, mivel elősegíti a román népre jellemző kulturális hagyományok megismertetését és népszerűsítését” – mondja az igazgatóhelyettes.

Az „O.C. Tăslăuanu” Elméleti Líceum Szülői Egyesülete nyilvános meghívást intéz Hargita Megye Tanácsához és a Hargita Megyei Tanfelügyelőséghez is, hogy vegyenek részt a művészeti programon, amelyre október 14-én kerül sor a »Mihai Eminescu« Gimnáziumban (Stefan cel Mare utca 15, Maroshévíz).

A projektcsapat tagjai: Maria-Cristina Mureșan aligazgató, Camelia-Mirela Petruț igazgató, Florina-Ofelia Ursu főkönyvelő, Sorin-Gavril Stan professzor, az APLTOCT elnöke.

Cosmina Marcela Oltean

Fotó, APLTOCT

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy