A Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Polgári Fóruma könyveket és kiadványokat adományoz a Tisza jobb partján élő románoknak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Tisza jobb partján élő román közösség iránti szolidaritás és támogatás őszinte gesztusaként a Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Polgári Fóruma a közelmúltban könyvek, folyóiratok és román nyelvű kiadványok adományozását szervezte meg a környékbeli iskolások számára.

A Dragoș Burghelia elnök által vezetett kezdeményezés a marosvásárhelyi EDU kiadó nagylelkű támogatásának, a Fórum tagjainak és a három megye elkötelezett románjainak nagylelkű hozzájárulásával vált lehetővé, Vasile Țiple professzorral, a Kárpátaljai Fiatal Románok Szövetségének elnökével együttműködve.

Az akció része annak a sorozatnak, amely a történelmi Máramarosban élő román tanulók és iskolák támogatására irányul a regionális helyzettel és a folyamatban lévő konfliktussal kapcsolatos nagy kihívások idején. A régióban élő románok jelentős nehézségekkel szembesülnek nemzeti identitásuk, román nyelvük és kultúrájuk megőrzésében, de nem adják fel a küzdelmet azért, hogy ezeket az értékeket életben tartsák és aktívak legyenek.

Az akció a világ minden táján élő románok egységét és szolidaritását hangsúlyozza, bizonyítva, hogy a támogatás és az aktív részvétel jelentős változást hozhat a rászoruló román közösségek életében. A Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Polgári Fóruma megerősíti elkötelezettségét e törekvések folytatása és az ilyen kezdeményezések kiterjesztése mellett, erősítve a Tisza mindkét partján élő románok közötti kapcsolatokat.

Ez csak egy az együttműködések sorából, amelyek célja a történelmi Máramarosban élő román testvérek támogatása, demonstrálva a világ minden tájáról származó románok egységét és szolidaritását. A Fórum köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik hozzájárultak ennek az akciónak a sikeréhez, és felkéri mindazokat, akik csatlakozni kívánnak ezekhez az erőfeszítésekhez, hogy vegyék fel a kapcsolatot a szervezettel.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy