A Hargita megyei tűzoltók küldetései az utóbbi 48 órában (2024.10.2-3)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt 48 órában a Hargita megyei tűzoltók a polgároktól érkezett 15 kérésre reagáltak, amelyek elsősegélynyújtási intézkedéseket, tűzoltást és a közösségek támogatását célzó műveleteket tartalmaztak.

Szerdán és csütörtökön a SMURD személyzete 12 embernek nyújtott orvosi segítséget, optimálisan reagálva a polgárok támogatás iránti kéréseire.

Ugyanakkor kollégáink erőfeszítései hozzájárultak a különböző vészhelyzetek kezeléséhez, amelyek veszélyeztethetik az emberek életét és vagyonát, két tűzeset oltásával és a tűzmegelőzési és tűzoltási intézkedések biztosításával, az akkumulátorok csatlakozóinak leválasztásával egy közúti balesetet követően a DN 13/A úton, Szejkefürdő területén.

Folyó év október 3-án 8 óra 6 perckor jelentettek egy elektromos panelnél keletkezett tüzet Fenyédről a 112-es számon. A székelyudvarhelyi tűzoltók szálltak ki a helyszínre egy tűzoltóautóval. Az elektromos panel műanyag doboza égett. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta.

Ugyancsak tegnap a katonai tűzoltók egy személygépkocsinál keletkezett tűznél avatkoztak be Maroshévízen a Teiului utcában. A maroshévízi beavatkozó őrség tűzoltói egy tűzoltóautóval és egy SMURD mentőautóval vonultak a helyszínre. Az érintette jármű teljesen kiégett, Szerencsére személyi sérülés nem történt.

A megye tűzoltói továbbra is készenlétben vannak a vészhelyzetek a hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra a nehéz helyzetben levő személyek számára.

Ne feledje! A vészhelyzetekben való cselekvésről további információkat a https://fiipregatit.ro országos vészhelyzeti felkészültségi platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül kaphat.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy