Razziák Hargita megyében: Több mint 200 igazoltatott személy, házkutatások és bírságok 60.000 lej értékben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság rendőrei a megyei Csendőrfelügyelőség csendőreivel együtt folytatták a razziák sorozatát Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron és a szomszédos településeken.

Az akció célja az erőszakos cselekmények és a tulajdon elleni bűncselekmények megelőzése, a társadalmi normákat megszegők felelősségre vonása, de a bűnözés elleni küzdelem is volt.

Több helyszínen közúti ellenőrzéseket szerveztek, és több mint 40 járművezetőt vizsgáltak a rendőrség eszközeivel.

A rendőrök 7 házkutatási parancsot is végrehajtottak, amelyet követően több személyt a Székelyudvarhelyi Rendőrkapitányságra vittek a szükséges eljárások és jogi intézkedések teljesítése céljából.

A feltárt szabálysértések miatt az Állatvédelmi Hivatal rendőrei 30 bírságot szabtak ki, ebből 14-et a kóbor kutyák kezelésére vonatkozó 155/2002-es sürgősségi kormányrendelet megsértése miatt, 16-ot pedig az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági egészségügyi szabályok megsértésének megállapítására és szankcionálására vonatkozó 984/2005-ös kormányrendelettel kapcsolatos szabálytalanságok miatt.

Az akció során 220 személyt igazoltattak, és mintegy 40 járművet ellenőriztek.

Emellett 9 bírságot szabtak ki, ebből 4-et a társadalmi együttélés, a közrend és a köznyugalom szabályainak megsértését szankcionáló 61/1991. sz. törvény rendelkezéseinek be nem tartása miatt, 5-öt a közutakon való közlekedésről szóló 195/2002. sz. rendelet, egyet az erdészeti szabálysértések megállapításáról és szankcionálásáról szóló 171/20210-es sz. törvény megsértése miatt. Ez utóbbi esetben 3,5 köbméter legális okmányok nélkül szállított fát koboztak el. További egy szankciót szabtak ki a román állampolgárok regisztrációs, tartózkodási és személyazonossági okmányaira vonatkozó 97/2005. számú sürgősségi kormányrendeletnem megállapított szabálytalanságok miatt. A bírságok teljes összege megközelítőleg 60.000 lej volt.

A Hargita megyei rendőrség megemlíti, hogy Hargita megyében folyamatosan szerveznek ilyen akciókat, hogy megelőzzék és leküzdjék az utcai környezetben előforduló antiszociális eseményeket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy