A Hargita megyei tűzoltók küldetései október 4-6 időszakban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ezen a hétvégén, folyó év október 04- 06-án, az összesen 37 regisztrált vészhelyzetből több mint 80%-ban a SMURD személyzete hajtotta végre a beavatkozásokat, 31 bajba jutott embernek nyújtva orvosi segítséget.

Ebben az időszakban a műveleti személyzet 4 másik, a közösségek védelmét célzó helyzetet is kezelt, mint például egy patakba esett személy mentését Balánbányán, egy ajtófeltörést Székelyudvarhelyen, valamint két bevetést a tűzmegelőzés és az oltási intézkedések biztosítása érdekében, miután Gyergyószárhegyen és Borszéken 2 közúti baleset történt.

A bevetések során a kollégáink által nyújtott optimális reagálásnak köszönhetően 6 kritikus helyzetben lévő személyt sikerült kimenteni.

A tűzoltók 2 tűzeset oltásában is részt vettek, így megakadályozták a lángok átterjedését a környékre és korlátozták az anyagi károkat.

A fenti periódusban 2 RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak medve jelenléte miatt Székelyudvarhelyen.

Biztosítjuk Önöket, hogy folyamatosan törekszünk a sürgősségi megelőzési és beavatkozási rendszer kapacitásának és minőségének javítására.

Bár előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor az üzenetek fogadása kellemetlenséget okozhat, azok továbbítása elengedhetetlen, tekintettel arra a célra, amelyre a RO-ALERT figyelmeztető rendszert tervezték – életmentés és vagyonvédelem.

Emlékeztetni kell arra is, hogy a RO-ALERT rendszer a napszaktól függetlenül a szakosodott struktúrák (Nemzeti Meteorológiai Igazgatóság, Veszélyhelyzeti Felügyelőségek és más, a veszélyhelyzetek kezelésében szerepet játszó és hatáskörrel rendelkező intézmények) és a hívók (a szóban forgó helyzetek szemtanúi) által szolgáltatott, gondosan ellenőrzött és dokumentált konkrét adatokon alapuló releváns információkat továbbít.

Nem ajánlott a mobiltelefonon történő üzenetfogadás lehetőségének kikapcsolása, tekintettel az életveszélyes helyzetek esetén a közösség életére gyakorolt hatásokra.

Biztosítjuk a közvéleményt, hogy tevékenységünk alapvető célja továbbra is a vészhelyzetek megelőzésének és kezelésének hatékonysága, a polgárok biztonságának folyamatos növelése érdekében.

A megye tűzoltói továbbra is készenlétben vannak a vészhelyzetek hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra a nehéz helyzetben levő személyek számára.

Ne feledje! A vészhelyzetekben való cselekvésről további információkat a https://fiipregatit.ro országos vészhelyzeti felkészültségi platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül kaphat.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy