În Duminica Ortodoxiei, Episcopul Siluan a slujit la Catedrala din Budapesta

0

Articol disponibil în: Română

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și Locțiitorul Episcopiei Daciei Felix, a slujit duminică în Catedrala Ortodoxă din Budapesta.

Din soborul slujitor au făcut parte preoți și diaconi reprezentând celelalte jurisdicții ortodoxe din Ungaria.

La slujbă a participat Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula.

Răspunsurile liturgice, dar și citirile biblice „Crezul” și „Tatăl nostru”, au fost rostite alternativ, în mai multe limbi (română, maghiară, greacă, slavonă, sârbă și bulgară) de grupul coral al Catedralei.

Preasfințitul Părinte Siluan și-a exprimat bucuria de a putea sluji din nou la Budapesta, împreună cu ceilalți clerici, în Duminica Ortodoxiei, și a adus mulțumire Arhiepiscopului Antonie de Viena şi Budapesta pentru binecuvântarea acordată.

Preasfinţia Sa a dat citire în română Pastoralei Sfântului Sinod la prima duminică din Postul Mare, iar în limba maghiară a fost lecturată de Părintele protopop Marius Maghiaru, Protoieria Ortodoxă Românească din Budapesta.

Părintele Magyar István de la Catedrala din Budapesta a mulţumit ierarhului și celorlalți clerici pentru slujirea din Duminica Ortodoxiei și a oferit Preasfințitului Părinte Siluan o copie a icoanei Maicii Domnului de la Mânăstirea Sârbească Bezdin.

Tradiţia slujirii interortodoxe din Duminica Ortodoxiei a fost inaugurată în anul 2005 de Preasfințitul Părinte Sofronie Drincec, la vremea aceea conducător al Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Sursa: basilica.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy