În weekend se organizează Cupa Băile Tușnad – Competiție de sprint cu atelaje canine

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Asociațiile Adventure și Green Zone din Băile Tușnad organizează în perioada 2-3 februarie 2019 a VII-a ediție a Cupei Băile Tușnad – Competiție de sprint cu atelaje canine.

Dorim să adăugăm culoare în calendarul cultural și sportiv al orașului Băile Tușnad cu un eveniment de iarnă inedit.

 

Competiția, ajunsă deja la ediția a VII-a, se va desfășura pe baza categoriilor de concurs stabilite la nivel internațional. Categoriile de concurs sunt stabilite în funcție de numărul câinilor din echipă și rasa câinilor nordici. Astfel, la competiția din Băile Tușnad cei 20 de concurenții înscriși până în prezent vor porni în 5 categorii de concurs cu atelaje de 8, 4 și 2 câini. Ordinea de start va fi definitivată prin tragere la sorți cu ocazia ședinței tehnice și va publicată și pe pagina web și pe pagina de Facebook al evenimentului.

 

Înainte de competiția propriu-zisă echipele se vor strânge la stake-out de unde vor merge pe rând la linia de start amplasată în vecinătatea pârtiei de schi din Băile Tușnad.

 

Competiția se desfășoară în două manșe, prima echipă va porni de la Start sâmbătă de la ora 11:00, iar duminică de la ora 10:00 și va parcurge una dintre traseele de 10, 7,4 sau 5,8 km.

 

Fiind competiție de sprint distanțele ce vor fi parcurse de atelaje sunt de 10, 7.4 și 5.8 km în funcție de numărul de câini de la atelaj. În acest sport aceste distanțe nu sunt considerate foarte lungi, însă traseul ales este unul tehnic care va pune la încercare atât musherii cât și pe câini.

 

Pentru buna desfășurare a competiției, rugăm spectatorii și fotografii să respecte următoarele reguli și recomandări simple:

  • să veniți pregătiți de condiții outdoor de iarnă – adică să vă îmbrăcați bine;

  • să nu stați foarte mult în zona de Start Finish, iar dacă sunteți acolo să nu intrați pe traseu;

  • vă rugăm să lăsați câinii să se pregătească de competiție, mai exact înainte de cursele propriu-zise să nu deranjați câini (nici cu mângâieri), respectiv să nu intrați în zona de stake-out;

  • dacă decideți să plecați de la Start / Finish în alte zone, să nu mergeți pe drumul pe care trec și atelajele ci lângă trasee (zăpada este destul de mare, recomandăm echipament adecvat de iarnă)

  • pe durata curselor vă rugăm să nu deranjați concurenții (adică să nu stați pe traseu, să nu strigați la câini etc.)

  • să lăsați acasă animalele de companie;

  • să-ți faci prieteni printre căței doar cu acordul musherului și să nu hrănești câinii;

  • să nu vii la competiție cu câinele tău sau dacă vii să-l ții întotdeauna în lesă și să te asiguri că nu ajunge între câinii înscriși în competiție;

  • estimăm că în ambele zile ale evenimentului zona pârtiei de schi va fi aglomerată, așadar vă recomandăm să lăsați mașinile în centrul stațiunii și să veniți până la pârtia de schi pe jos.

 

Mai multe informații sunt disponibile aici:

http://sleddog.ro/ , https://www.facebook.com/events/1995616797174243/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy