Incendiu de amploare în Gălăuțaș! Zeci de hectare de vegetație uscată făcute scrum de flăcări

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un incendiu de vegetaţie uscată, de amploare, a izbucnit joi, 17 martie, în localitatea Gălăuţaş.

Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Harghita la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzilor de Intervenție nr. 2 Toplița și nr. 1 Gheorgheni, alături de pompierii civili din cadrul SVSU Gălăuțaș și Subcetate.

„Intervenție în zonă greu accesibilă, îngreunată și de vântul puternic.  Incendiul se manifestă pe o suprafață de cca 50 hectare.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

sursa foto/video: ISU Harghita

Intervenția este în dinamică. Vom reveni cu detalii.

Actualizare ISU Harghita

Ieri după-amiază, pompierii militari și civili din cadrul Gărzilor de Intervenție Toplița și Gheorgheni, sprijiniți de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Gălăuțaș și Subcetate au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui astfel de incendiu de vegetație uscată în zona Dealul Goii.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardea vegetația uscată, resturi de exploatare forestieră și puieți de molid, cu pericol de propagare la o casă de locuit cu anexe gospodărești și la pădurea de molid din vecinătate. După mai multe ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, reușindu-se limitarea propagării flăcărilor la construcțiile și pădurea din imediata apropiere a focarelor, întreaga suprafață afectată fiind de circa 120 ha.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy