Incendiu izbucnit la o casă din Toplița

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sâmbătă dimineaţa, la ora 04:12, dispeceratul ISU Harghita a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit din municipiul Topliţa, strada 1 Decembrie 1918. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje (14 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Foto cu caracter ilustrativ

La sosirea echipajelor de intervenţie, ardeau generalizat mansarda şi acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp, cu pericol de propagare la parterul construcţiei. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, prin răcirea zonei de ardere, ulterior prin desfacerea elementelor de construcţie pentru stingerea tuturor focarelor, acesta fiind lichidat la ora 07:50.

În urma incendiului au ars: acoperişul şi mansarda casei de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din ţiglă metalică, în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp, o magazie de materiale, aflată în imediata apropiere a casei, în proporţie de 60%;  s-au degradat: geamurile şi uşa de intrare de la parterul casei, precum şi tavanul şi izolaţia exterioară de la parter.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul de fum metalic neprotejat termic faţă de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 120.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 70.000 lei.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy