Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incendiu la o anexă gospodărească, în Corund

Miercuri după amiază, dispeceratul ISU Harghita a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o magazie, în localitatea Corund. Imediat, la faţa locului s-au deplasat două echipaje (10 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la magazia de materiale, construită din lemn şi cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de circa 50 mp, focul extinzându-se şi la acoperişul casei învecinate, pe o suprafaţă de aproximativ 7 mp, cu pericol de propagare la întregul imobil şi la alte 3 case de locuit şi o anexă gospodărească, aflate în imediata apropiere.

S-au luat măsuri de localizare şi stingere a incediului, precum şi de protecţie a caselor şi anexei învecinate, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Corund (10 pompieri civili cu două autospeciale de stingere), incendiul fiind lichidat la ora 18:50.

În urma incendiului au ars: magazia, pe o suprafaţă de circa 50 mp, 10 anvelope, 100 mp lambriu; s-au deteriorat: un compresor, un aparat de sudură, 2 şlefuitoare electrice, 2 maşini de găurit, tabla autoturismului aflat în magazie, precum şi documentele de identitate şi permisul de conducere al proprietarului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect. În urma intervenţiei, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 80.000 lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.