Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incendiu la o casă din comuna Dealu, cauzat de un scurtcircuit electric

Luni, 22 februarie, în jurul orei 19:30, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Dealu au fost mobilizați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în satul Sâncrai, comuna Dealu.

„Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau în interiorul a două camere, pe o suprafață de aproximativ 30 mp, cuprinzând mobilierul, ușile, ferestrele, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost stins în aproximativ o oră, de cei 30 de pompieri mobilizaţi la faţa locului, care au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale casei şi să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă: aproximativ 320.000 lei. În urma incendiului, au ars: mobilierul din cele 2 camere, 3 uși și 4 ferestre din lemn, un televizor și îmbrăcăminte, pierderile materiale fiind evaluate la circa 20.000 lei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs de o aerotermă care a fost lăsată sub tensiune, nesupreavegheată, în funcțiune.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente nedorite:

  • Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune, nesupravegheate;
  • Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
  • Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
  • Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
  • Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;
  • Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe cu sau fără acumulare de căldură ori aparate de încălzire electrice).

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.