Incendiu violent, dis-de-dimineață, în Miercurea-Ciuc (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un incendiu a izbucnit marți dimineața, în jurul orei 06.15, la un garaj aflat în apropierea unei locuințe din municipiul Miercurea-Ciuc, zona Csiba.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul cuprinsese în totalitate garajul, pe o suprafață de circa 30 mp, în care se afla un autoturism, existând riscul propagării la locuința din imediata apropiere.

Incendiul a fost stins în limitele găsite, în mai puțin de o oră, fiind salvate bunuri materiale apreciate la 200.000 de lei. Valoarea pagubelor a fost estimată la 35.000 de lei, constând în distrugerea în totalitate a garajului și autoturismului, precum și a mai multor scule electrice depozitate în interior.”, a informat ISU Harghita.

Conform sursei citate, din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la operațiunile de tăiere cu un aparat de sudură, fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

sursa foto: ISU Harghita

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, ISU Harghita reamintește următoarele măsuri care trebuie respectate:

🧯 nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
🧯 nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
🧯 nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
🧯 verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
🧯 nu lăsați nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator și altele asemenea;
🧯 instalați și utilizați aparatura electrică și electrocasnică, respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy