Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Informații utile privind plata taxelor și impozitelor

În anul acesta prima zi a lunii aprilie este termenul de plată pentru prima rată a taxelor şi impozitelor. Până la această dată se acordă persoanelor fizice care achită integral impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport pe întreg anul 2019, bonificaţia de 10% pentru plata cu anticipaţie. Pentru plata cu anticipaţie de către persoanele juridice a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an 2019, se acordă tot o bonificație de 10%.

Impozitul anual, de până la 50 lei inclusiv, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, se plăteşte integral până la primul termen de plată.

 

Impozitele si taxele locale, amenzile, pot fi achitate  prin urmatoarele modalitati:

  • în numerar la casieria Primăriei;
  • prin card bancar, la casieria Primăriei;
  • prin ordin de plata;
  • online prin www. ghiseul.ro (Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar).

 

În cazul în care pe platfoma www.ghiseul.ro nu vizualizați obligațiile de plată, puteți să ne contactați la adresa de mail: impozite@miercureaciuac.ro sau impozite@szereda.ro.

 

Contribuabilii persoane fizice care deţin în proprietate clădiri nerezidenţiale care nu au fost reevaluate în ultimii 5 ani anteriori anului 2019 pot proceda la evaluarea clădirilor cu data referință 31 decembrie 2018.

Contribuabilii persoane juridice care deţin în proprietate clădiri care nu au fost reevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului 2019 pot proceda la evaluarea clădirilor cu data referință 31 decembrie 2018.

Declaraţiile de impunere, însoţite de un exemplar al raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, se depun la Serviciul Impozite, Taxe și alte Venituri până la primul termen de plata din anul de referinţă, respectiv 31.03.2019, aşa cum prevede art. 458 alin(1) lit. a) pentru persoanele fizice şi art. 460 alin (6) pentru persoanele juridice, din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.