Instituțiile vitale pentru comunitate iau decizii care să sprijine cetățenii în rezolvarea problemelor curente

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cadrul unei conferințe comune de presă, susținută marți, 26 octombrie, de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Korodi Attila, primarul Municipiului Miercurea Ciuc,  au fost aduse la cunoștința populației principalele decizii și măsuri luate de cele două instituții, în contextul pandemic actual și ca urmare a modificărilor legislative care reglementează procedura de gestionare a relațiilor cu publicul.

În acest sens, Borboly Csaba, a precizat:  “ Digitalizarea și posibilitatea de a soluționa problemele cetățenilor online, sunt aspect pozitive ale acestei pandemii. Consider că este foarte important să menținem acest mod de lucru și după terminarea pandemiei și în acest sens am trimis o adresă către domnul ministru Tánczos Barna, interimar al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, deoarece costurile administrative sunt foarte importante și am văzut că cel puțin 10 % din resursele societăților, ONG-urilor, oamenilor care vor să-și rezolve o treabă sunt consumate de birocrația excesivă”.

Totodată, președintele Consiliului Județean Harghita a precizat că la nivelul instituției s-a luat măsura organizării muncii în format hibrid, astfel o parte a angajaților se află în telemuncă și o parte la sediul instituției. Pentru rezolvarea problemelor stringente, Borboly Csaba a transmis cetățenilor adresa de mail la care aceștia pot trimite solicitările la info@județulharghita.ro, cu precizarea că anumite servicii prestate de direcțiile din cadrul instituției vor fi ușor îngreunate în următoarea perioadă.

Cei care vin cu documente fizic trebuie să știe că pentru câteva zile documentele lor depuse în fața registraturii, vor fi puse în „carantină”, pentru că și angajații noștri trebuie să fie în siguranță și asigurați că infectarea nu e posibilă. Așadar, îi rog pe toți cei care pot să ne adreseze prin mail solicitările de autorizații, avize, deconturi, să ia în considerare acest aspect. La fel procedăm și în privința certificatelor de construire, de urbanism, la alte documente necesare la proiecte și programe” a adăugat președintele.

În privința DGASPC Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean, Borboly Csaba a precizat că a fost amenajat un spațiu la parterul instituției care este dezinfectat non-stop și unde se poate oferi consultanță, cu respectarea măsurilor de prevenție, dar și că există posibilitatea de a solicita prin telefon deplasarea colegilor acolo unde situațiile o impun și instituția decide astfel.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, i-a asigurat pe cei prezenți la conferință că încearcă să facă relațiile cu publicul cât mai accesibile, dar cu respectarea reglementărilor apărute în privința gestionării acestei relații.

Totodată, primarul a făcut apel la acei membri ai unei familii care dețin certificat verde să îi sprijine pe aceia din familie care încă nu sunt în posesia unui astfel de document și au nevoie să-și rezolve o problemă urgentă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy