Internările și operațiile care nu sunt urgențe, suspendate pentru 30 de zile în spitalele publice

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Raed Arafat, șeful DSU a anunțat luni seara că spitalele publice vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu reprezintă urgențe.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendință de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților publice cu paturi să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că „prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

Arafat a menţionat că medicul curant de specialitate va argumenta în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor.

Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă”, a precizat el.

Acesta a mai anunțat că toți rezidenții de medicină de urgență vor fi trimiși la UPU pentru „completarea personalului”, iar la nivelul Ministerului Sănătății „se discută și pentru rezidenții de ATI pentru anumite măsuri, ca să mobilizăm un număr mai mare de rezidenți”.

De asemenea, medicii vor lucra în ture de 12 ore (cu pauză de 24 de ore), iar personalul medical va putea fi redistribuit, conform acestui ordin, în unitățile COVID unde este necesar un număr mai mare de medici/asistenți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy