Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Internet wireless gratuit în spațiile publice din orașul Borsec

Foto: NTech News

 

O rețea de internet wireless compusă din 12 puncte de acces a fost instalată în spațiile publice din Borsec. Proiectul, în valoare de 15 mii de euro, a fost realizat în cadrul programului WiFi4EU, finanțat de către Uniunea Europeană.

Ca urmare a celei de-a treia runde de înscrieri WiFi4EU din luna septembrie 2019, peste 1.780 de municipalități au primit vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice. În România, 142 de localități au fost finanțate în cadrul acestei sesiuni.

În cadrul proiectului au fost instalate în total 12 puncte de acces: două la primărie (1 în exterior,  1 în interior), trei la Casa de cultură (1 în exterior, 2 în interior), pe Aleea 7Izvoare, în exteriorul clădirii Centrului de Informare Turistică, a policlinicii și a Muzeului Apelor Minerale,  pe teritoriul Complexului de Schi Speranța, în parcul central din Borsecul de Jos, respectiv în parcul din fața bisericii ortodoxe. Rețeaua a fost construită de ITConstruction Security Service SRL din județul Sibiu, iar alimentarea cu internet și cu energie electrică a punctelor de acces este asigurată de primăria orașului.

Wireless-ul gratuit poate fi accesat fără limitări și fără password prin adresa Wifi4EU.

Proiectul WiFi4EU se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană  selectează beneficiarii în ordinea înscrierilor, asigurând respectarea echilibrului geografic.

26,7 milioane de euro au fost disponibile pentru această rundă  și mai mult de 11.000 de cereri au fost depuse. Beneficiarii au fost aleși pe criteriul „primul venit primul servit”, ținându-se cont și de echilibrul geografic. În rundele precedente, 6.200 de municipalități au primit vouchere, bugetul fiind de 42 milioane de euro pentru prima etapă (2.800 de câștigători) și 51 de milioane de euro pentru cea de-a doua rundă (3.400 câștigători).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.