Investițiile Consiliului Județean Harghita din acest an în drumurile județene se ridică la aproape 50 de milioane de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Cu un buget propriu ce depășește 242 milioane lei la venituri și 258 milioane la cheltuieli, Consiliul Județean Harghita își propune în acest an o listă de investiții de aproape 50 de milioane de lei  în drumurile județene, din care 13 milioane de lei în investiții noi.

Una dintre cele mai mari investiții din zona Ciuc este renovarea tronsonului de drum județean 123, anul acesta urmând a fi turnat primul strat de asfalt între Sânmartin și Eghersec, porțiunea de drum până la limita cu județul Bacău fiind în faza de proiectare.

Lucrările vor continua și în zona Ghimeș, pe DJ127A, aici prioritară fiind consolidarea infrastructurii rutiere împotriva inundațiilor prin construirea de poduri, ziduri de sprijin și apărări de mal.

În fază de proiectare se află și DJ125, între Dănești și Covacipeter,  prin care se dorește asigurarea unui tronson de drum circulabil  între zona Ciuc și Gheorgheni.

În ceea ce privește extinderea serviciilor medicale și dezvoltarea infrastructurii sanitare, se are în vedere continuarea construirii noului blocul operator pentru care vor fi alocate 3,2 milioane de lei.

De asemenea, în prima jumătate a anului se dorește darea în folosință a heliportului la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Prin Agenția Națională pentru Locuințe, în cadrul programului de construire a locuințelor de serviciu, este planificată construirea a 100 de locuințe pentru medici.

Pentru eficientizarea serviciilor medicale se dorește ca toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc să fie disponibile într-o singură locație prin extinderea clădirii spitalului.

Trei dintre obiectivele de investiții în domeniul sanitar vor fi realizate în parteneriat cu Compania Națională de Investiții, acestea fiind extinderea și modernizarea UPU, realizarea clădirii noi pentru secția de Pneumologie și Boli Infecțioase și amenajarea ambulatoriului de specialitate la etajul 1 al clădirii Policlinică din Miercurea Ciuc.

Totodată, în zona Ciuc se are în vedere înființarea unui centru de dezvoltare-cercetare de tip incubator de afaceri, acesta urmând a fi realizat în colaborare cu Primăria Miercurea Ciuc, Universitatea Sapientia și mediul de afaceri.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat că toate investițiile demarate trebuie continuate și trebuie lansate altele noi, pentru care, consiliul județean nu are fonduri din resurse proprii, dar se bazează pentru implementarea investițiilor pe  fondurile guvernamentale cât și UE. Mari speranțe sunt puse în programul “Anghel Saligny” în cadrul căruia au fost transmise cereri pentru reabilitarea a 14 tronsoane de drum județean, în valoare de aproximativ  850 de milioane de lei.

Detalii cu privire la investițiile Consiliului Județean Harghita pot fi găsite prin accesarea paginii http://investitii.hargitamegye.ro/

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy