Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Investițiile din Ungaria nu au mai venit în Ținutul Secuiesc

De ani de zile, mai ales în preajma alegerilor, auzim politicienii de etnie maghiară promițând investiții dinspre Ungaria, atragere de fonduri europene, crearea de locuri de muncă și multe alte minunății, doar că ele nu se întâmplă niciodată. Totul este o minciună care durează de ani de zile.

Din păcate, același model este aplicat și de politicienii din Ungaria care spun ce vor ei și nu-i contrazice nimeni. Vorbeam, nu de mult, cu un coleg din presa din Ungaria care a spus că știe de promisiunile celor din Ungaria pentru maghiarii din România și că în realitate nu se face nimic, dar nu poate scrie pentru că în Ungaria este aproape dictatură. Dacă vreo publicație scrie contra regimului vin peste ea toate controalele și o închid. Jurnaliștii sunt intimidați, iar opoziția este speriată.

Este trist să vezi cum Harghita rămâne blocată în timp și capitalurile investite în România dinspre Ungaria se duc peste 90% în zonele unde nu sunt etnici maghiari. Ne-am fi așteptat, în timp, ca  Ungaria să investească în Harghita, dar după cum vedem cu toții nu s-a întâmplat asta.

Iosub Robert
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *