Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Invitație la vernisajul expoziției de pictură „Hyperspace”, semnată de Fazakas János László

Locul și ora vernisajului: Miercurea Ciuc, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita, joi, 10 noiembrie 2022, ora 18:00

 

„Expoziția lui Fazakas János László (Jana) este o selecție a lucrărilor sale din ultimii patru ani, care s-au închegat într-o serie. Lucrările sale sunt rezultatul unui proces creativ îndelungat și profund. Acestea sunt organizate într-o construcție dualistă de tensiuni care își desfășoară propria logică internă de la o imagine la alta, care, privite din lucrările anterioare ale Janei, au efectul de surpriză. Imaginile sale familiare și elementele caracteristice ale lucrărilor sale formează un context cu totul nou. De asemenea, acestea sunt distincte din punct de vedere tehnic de seriile sale anterioare. Efectul realist al picturilor sale în ulei este rezultatul unor faze de lucru foarte concentrate, planificate cu precizie, care necesită un ritm de gândire și atenție, diferit de cel din trecut. Soluțiile sale compoziționale, care oferă adesea paralele istorice ale artei sau teme biblice, care sunt contrapunctate de geometria spațiilor cu efecte suprarealiste. Mediul rece, dur și artificial nu domină niciodată spațiile imaginii, ci formează o unitate strânsă cu perechile sale organice de contrarii, formând o arhitectură echilibrată de imagini.”, precizează istoricul de artă Túros Eszter.

Expoziția poate fi vizitată până miercuri, 14 decembrie 2022.

Organizatori: Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.