IPJ Harghita: Concursul demarat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară a ajuns la final

0

Articol disponibil în: Română

Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ preuniversitar și în zona adiacentă acestora constituie una dintre condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional performant. Îmbunătățirea climatului de siguranță în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar reprezintă un obiectiv prioritar pentru Poliția Română.

Astfel, la data  de 30 ianuarie 2024, la nivel teritorial a fost demarat concursul de creație cu tema ”Siguranța Școlară” atât ca parte a activităților implementate în cadrul Campaniei pentru conştientizarea consecinţelor asociate faptelor de violenţă în unitățile de învăţământ preuniversitar „Tu ştii ce consecinţe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, cât și pentru a marca ziua de ,,Ziua Internațională pentru nonviolență”.

Concursul s-a desfășurat în perioada 30 ianuarie – 25 martie a anului școlar 2023 – 2024 și au participat 5 unități de învățământ din mediul urban și rural, elevii fiind provocați să realizeze materiale care să cuprindă un  logo și un slogan de însoțire  pe tema ”Siguranța Școlară”.

 La data de 5 aprilie 2024, ca urmare a jurizării de către membrii Comisiei de Evaluare a Concursului ”Siguranța Școlară”, la sediul Inspectoratului de Poliție Harghita a avut loc premierea câștigătorilor, după cum urmează:

Locul I – Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc

Locul II – Școala  Gimnazială Nr. 1 din cadrul Liceului Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Bălan

Locul III – Școala Gimnazială ”Kájoni János” din Ciceu

Mențiune – Școala Gimnazială ”Siklodi Lőrincz” din Ditrău

Mențiune – Școala Gimnazială ”Mora Ferenc” din Odorheiu Secuiesc.

Astfel de activități vor mai avea loc, fiind posibil să devină chiar o tradiție prin intermediul căreia elevii să aibă oportunitatea de a-și exprima spiritul creativ, de a conștientiza importanța siguranței în mediul școlar, iar cadrele didactice să aibă posibilitatea de a forma și dezvolta elevilor, comportamentul nonviolent,  comunicarea  asertivă,  spiritul civic, acceptarea diversității, deprinderile de participare la viața unei societăți lipsite de orice fel de manifestări de violență.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul Asociațiației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Harghita și a Corpului Național al Polițiștilor – Județul Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy