Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Istoria ruletei: De la invenție din greșeală la regina jocurilor de noroc

 

Ruleta a fost inventată din greșeală, dar s-a dovedit a fi o modalitate prin care numeroși oameni aleg să se distreze. Totul a început prin anii 1700, când matematicianul Blaise Pascal a inventat ruleta din greșeală, în timp ce încerca să demonstreze mișcarea perpetuă.

 

Fără să își dea seama, Pascal a contribuit la apariția unui joc de noroc spectaculos, care a evoluat foarte mult în ultimii ani. De la mesele de ruletă de lemn foarte mari, care erau acționate cu greu, au apărut mese mai mici, strălucitoare și mecanizate.

 

Mai mult, dezvoltările tehnologice au permis și ca oamenii să aibă posibilitatea să joace la cazinou cu ruleta live. Fără să se deplaseze sau să țină cont de un program, ei se pot distra de oriunde și oricând, cu mize accesibile tuturor. Pot încerca mese de la diverși dezvoltatori și în toate versiunile: europeană, americană și franțuzească.

 

Cum a început însă totul?

 

Istoria jocului de ruletă a început în anii 1700, după descoperirea făcută din greșeală de Blaise Pascal. Totuși, pe atunci masa de ruletă era diferită față de cele pe care le știm în zilele noastre. Astfel, ruleta conținea un 0 roșu și un 00 negru. Astfel, jucătorii mizau pe o culoare, iar în cazul în care bila se oprea acolo pariul era pierdut. Introducerea 0 verde s-a produs abia după anul 1800.

 

Ruleta devenea o modalitate prin care numeroși oameni începeau să se distreze în acea perioadă, însă, la un moment dat, regele Louis al XV-lea a solicitat interzicerea ei. Ulterior, Napoleon Bonaparte a decis ca ruleta să poată fi jucată doar în cazinourile din interiorul palatului regal. De asemenea, era populară și în alte locuri din Europa, precum Bad Homburg, Baden-Baden și Wiesbaden. În 1860, jocurile de noroc au fost interzise în Germania, iar apoi oamenii se mai puteau juca legal doar la cazinoul din Monaco.

 

Ruleta a ajuns în SUA în secolul al XIX-lea

 

Americanii au descoperit jocul de ruletă abia din secolul al XIX-lea. Jocul a fost îndrăgit încă din prima clipă, deși masa de ruletă era încă diferită față de vremurile actuale. În unele cazinouri existau numere de la 1 la 28, un 0, un 00 și un vultur american. Acesta era considerat simbolul libertății americane, însă în realitate era o modalitate prin care casa dorea să își majoreze veniturile. El a fost eliminat ulterior, iar șansele jucătorilor au crescut.

 

În încercarea de a elimina tentativele de fraudă, americanii au amplasat roata deasupra mesei. În acele vremuri se foloseau diverse dispozitive pentru a direcționa bila spre un anumit număr. Ulterior, pe măsură ce cazinourile din Las Vegas au înregistrat un progres impresionant, și popularitatea ruletei a crescut.

 

 

Omul care a învins ruleta

 

În istorie au fost mulți oameni care au încercat să descopere soluții câștigătoare la ruletă. Acestea nu există și nu le poate garanta nimeni, dar în perioada în care mesele erau destul de uzate un profesor de medicină pe nume Richard Jarecki a descoperit o metodă care i-a adus câștiguri importante.


El a observat că reprezentanții cazinourilor înlocuiau cărțile și zarurile cu seturi proaspete, dar roțile scumpe ale ruletei aveau o durată de viață mult mai lungă. Astfel, ele căpătau semne de uzură și bila obișnuia să cadă mai des într-o anumită zonă.

 

În cele din urmă, Jarecki a avut câștiguri de peste 625 de mii de lire sterline, peste 6.700.000 de lire în banii din zilele noastre. povestea sa a fost faimoasă și a făcut înconjurul presei din întreaga lume în acea perioadă și încă este adusă constant în actualitate.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.