Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: 14 incendii de vegetație uscată, stinse de pompierii harghiteni în ultimele 24 de ore

În ciuda nenumăratelor semnale de alarmă cu privire la riscurile care pot apărea în cazul arderilor vegetației uscate, doar în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c., pompierii militari harghiteni împreună cu pompierii civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru localizarea și lichidarea a nu mai puțin de 14 incendii de vegetație uscată pe raza județului Harghita, în localitățile Suseni, Ciceu (sat Ciaracio), Leliceni (sat Misentea), Topliţa (5), Feliceni (sat Alexandrița), Avrămești (sat Firtănuș), Feliceni (sat Arvățeni), Sărmaș, Sâncrăieni și Corund, suprafața totală afectată de flăcări fiind de peste 200 de hectare de teren. Unul dintre acestea a afectat și două anexe gospodărești, aflate în proximitatea focarelor, precum și gardul împrejmuitor.

Riscul de a produce pagube materiale însemnate sau chiar victime omenești este foarte ridicat, deoarece multe dintre incendiile de vegetație uscată s-au manifestat în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești sau a fondurilor forestiere. Manifestați responsabilitate atunci când executați acțiuni de lucru cu foc deschis!

În afara acestor situații, pompierii militari din cadrul Puctului de Lcuru Bălan au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate cauzată de coșul de fum necurățat de funingine, la un bloc de locuințe din orașul Bălan. Alte șapte intervenţii, înregistrate în cursul zilei de ieri, au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (cazuri SMURD).

Totodată, pe lângă aceste misiuni, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                                             

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.