ISU Harghita: 16 persoane asistate medical de echipajele SMURD, în ultimele 48 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele două zile, 19-20 iunie a.c., pompierii militari harghiteni au gestionat 16 intervenții, 15 dintre acestea au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 16 persoane aflate în dificultate, iar echipajele operative au gestionat 1 misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier pe DJ 137, în localitatea Feliceni.

Pe lângă aceste situații, pompierii militari harghiteni continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.

Totodată, în această perioadă au fost transmise mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în municipiul Gheorgheni (2), respectiv în localitatea Sărmaș (2).

În continuare, pompierii rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy